Tester

Hardtest: Little Life barneseng

Dinosaurene er ikke døde. De fleste barnefamilier har en i boden, eller i et skap. Nei, vi snakker ikke om plastversjonen av Tyrannosaurus Rex, men den fjerne slektningen – den blytunge sammenleggbare barnesengen. Finnes det alternativ?
Du vet den reisesengen som blir firkantet når du slår den sammen. Den som svært mange sliter med å slå opp eller folde sammen. Den som tar opp halve bagasjerommet i bilen. Den du ikke kan ta med på flyet fordi den veier for mye. Det som kalles en reiseseng, men ikke er en reiseseng. Denne:

Reiseseng, liksom. Vi ville ha noe annet. Noe lettere. Noe mer kompakt. Så vi kjøpte Little Life Arc 2. En seng som bygger på teltprinsipppet, med to teltstenger i dobbel kryssbue, og sydd i en kombinasjon av tynn bomull og myggnetting. Den ser slik ut:

Barnesengen har assymetrisk design med to åpninger – en på siden, og en i toppen.Den kommer med egen bag, og en vaskbar matte av polyester/bomull.

Erfaringer: Vi har brukt den både på sykkelturer med telt, utenlandsreiser og overnattingsbesøk gjennom rundt tre år. Vi er veldig godt fornøyd. Sengen opptar lite plass, og vi får til og med god plass inne i telt. Den veier minimalt og er svært komprimerbar, med et viktig unntak: Den vaskbare matten er helt meningsløs – vi har erstattet den med en thermarest (kort type) eller dropper den og improviserer et eller annet. Dermed får vi nesten halvert de 2,25 kiloene sengen veier i utgangspunktet, og plass i en sidelomme i sekken. Konstruksjonen er stabil, og sømmene virker solide.

Miljø og samfunnsansvar: Selskapet har ingen informasjon om at de benytter miljøvennlig eller rettferdig bomull. Little Life bruker langt mindre materialer enn tilsvarende produkter – og oppnår høyere bruksverdi. Produktet virker solid.

Konklusjon. Dinosaurene kan trygt utryddes. Det finnes gode alternativer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s